Geveke Fysiotherapie en Podologie

Podologie

Wat is podologie?

Podologie betekent letterlijke ‘voetkunde’.  Geveke Podologie adviseert over schoeisel en behandelt klachten aan het lichaam gerelateerd aan de stand of vorm van de voet. Fabian Geveke is register(sport)podoloog en is gespecialiseerd in de stand van de voet in relatie tot de rest van het lichaam en bijbehorende klachten, ook bij sportgerelateerde klachten.

De meest voorkomende voetklachten zijn:

– Voorvoetpijn
– Hielpijn
– Pijn onder de middenvoet
– Branderig gevoel
– Instabiele enkels of knieën
– Afwijkende vormen en standen van de voet
– Verminderde beweeglijkheid
– Teenklachten

Behandeling

Om uw klacht het best te kunnen behandelen, gaan we bij Geveke Podologie als volgt te werk:

1. Er vindt een intakegesprek plaats waarin de klachten worden uitgevraagd. Met behulp van een korte vragenlijst worden de klachten beter in kaart gebracht.

2. Vervolgens vindt er een onderzoek plaats gericht op de factoren die rol kunnen spelen bij de klachten. Denk hierbij aan het observeren van de huid, de beweeglijkheid van gewrichten, de stabiliteit, de coördinatie, het looppatroon en schoenonderzoek. Als aanvulling hierop wordt er een scan van de voeten gemaakt en eventueel ook afdrukken en filmpjes om een goede indruk van de afwikkeling van de voeten te krijgen en de werking daarvan op de bewegingsketen.

3. Op basis van de resultaten maken we een behandelplan welke we met u bespreken. Het kan hierbij gaan om bijvoorbeeld schoenadvies, bepaalde oefeningen en/of het aanmeten van steunzolen of correctiezolen. Hierbij staan het doel en uw hulpvraag centraal. Hierna wordt dit behandelplan uitgevoerd.

4. Na 6 weken vindt een controleafspraak plaats om te controleren of het gewenste effect is bereikt.

Verwijzing

U kunt met of zonder verwijzing van een arts naar de (register)podoloog. Sommige verzekeraars vragen een verwijzing om voor vergoeding in aanmerking te komen. Los van de vraag of verwijzing nodig is, werkt de podoloog graag samen met andere zorgverleners en zal in overleg met u een rapportage voor uw huisarts verzorgen.